Villámvédelmi szabványossági felülvizsgálat a MultiEgis által egyszerűen!

Szponzorált tartalom

villámvédelmi szabványossági felülvizsgálat

villámvédelmi szabványossági felülvizsgálat

Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat előírja a villámvédelmi szabványossági felülvizsgálat elvégzését, melyre 6 évente sort kell keríteni. A villámhárítók esetében Magyarországon kétféle vizsgálat létezik, amelyek esetében a villámhárítókat mindig az aktuális szabályoknak megfelelően kell felülvizsgálni.

A villámvédelmi szabványossági felülvizsgálat célja, hogy megvizsgálják, az adott berendezés valóban alkalmas-e a villámok felfogására és levezetésére. Az épületek és az emberek egyaránt sérülést szenvedhetnek el, amennyiben a villám becsap. Ezért is van jelentősége ezeknek a hárító eszközöknek, amelyek megfelelő körülmények között képesek védelmet nyújtani.

Először, mielőtt átadásra kerülne egy villámhárító, akkor kell elvégezni a villámvédelmi felülvizsgálatot, csakis ezután kerülhet átadásra a berendezés, amennyiben az valóban megfelelt. Írtuk, hogy hatévente van szükség a felülvizsgálatra, azonban bizonyos esetekben ennél gyakrabban kell megtenni ugyanezt.

A robbanásveszélyes épületeknél például 3 évente elvégzendő a villámvédelmi szabványossági felülvizsgálat, melyben a MultiEgis szakembere készséggel állnak rendelkezésre.

Számos esetben követik el azt a hibát, hogy felújításkor leszerelik a villámvédelmi berendezést, majd elfelejtik visszaszerelni. Ha ez elmarad és később probléma lép fel, komoly következményekkel kell számolni. Ennek érdekében és az épületben dolgozók érdekében egyaránt érdemes kellő figyelmet fordítani a felülvizsgálat elvégzésére.