Hogy alakulnak a zárcsere árak Budapesten

Szponzorált tartalom

Zárcsere árak Budapesten

Mint minden vevőt, vagy megrendelőt mindenek előtt az árak érdeklik! Így van ez a Budapesti ajtózár csere árak  szektorában is. Ám több tényezővel kell számolni a zárszerelés elvégzésekor.
Egy jó szakember már hozzávetőleges árajánlatot tud biztosítani akár egy biztonsági ajtó zárcsere elvégzésére is telefonon, de mindenképp segítségre lesz szüksége. Keresztkérdések megválaszolásakor a z árajánlatok alakulhatnak a bejárati ajtó szerkezetéből, elhelyezkedéséből gondolok itt a kerületi adottságokra, és az egyéni igényekből adódhatnak össze amelyek többnyire a zárcsere iránt lépnek fel.
Ha megvan az a többponton záródó típusa, szó kell kerüljön az ajtólap méretezéséről. Ez határozza meg a kicserélendő zárbetét méreteit. Ennek fényében már számítható a következő lépés amely zárbetét minőségére fókuszál. Ebben a fázisban dől el kiből lesz, vagy lehet áldozat egy esetleges betörés terén! Egy zárszerelő által kiválasztott magasabb minőségi indexekkel ellátott zárbetét jobban, hosszabb ideig áll ellen az illetéktelen behatolásoknak a bejárati ajtó területén! Ám sok felhasználó csak azért rendel meg egy biztonsági ajtó zárcserét, hogy a kulcsok felhasználóit kizárja. Nem gondol a jövőre miszerint több más külső tényező is felléphet a jövőben, akár egy értékhalmozódás, vagy betöréses lopás. Ha logikusan gondolkodunk akkor ezeket a negatív tényezőket is ki kell zárni az otthonunk területéről, meg kell állítani már a bejárati ajtónál. Ezeket a probléma forrásokat egy alacsony minőségű zárbetét nem tudja preferálni és ezért a bejutás idő az otthonunk területére másodpercekben mérhető! Ezt keresik a betörők is. Oda törnek be ahol a zárcsere árajánlatát ami magasabb volt mint az alapzárak árai nem fogadták el vagy vissza utasították azzal, hogy nekik bizony jó lesz az olcsó zárbetét is. A statisztika azt mutatja ott ahol nem volt probléma a zárcsere árajánlatánál és megfogadták a zárszerviz ajánlatát a betörések kevésbé kerülnek felszínre!

És van olyan példa is ahol egy zárjavításkor az ügyfélnek felhívták a figyelmét a hiányosságokra ám az nem cselekedett, halogatta a zár csere lehetőségét hátha majd olcsóbb lesz, de addig várt míg a betörés oltárán a következő áldozat ö volt. Pedig a bejárati ajtó zárcsere a legolcsóbb kiadásokat rejti magában az ingatlanunk területén! Egy tisztasági festés, vagy egy cirkó szerelés, sőt talán még a dugulás elhárítása is több költséget emészt fel mint egy biztonsági ajtó zárcseréje Budapest területén! Ezért az ingatlan területének védelme valójában a legfontosabb megvalósítást követel hiszen távollétünkben minden eszközünk ingóságunk ezen a területen helyezkedik el, még is a mai napig erre szánunk a legkevesebbet a költségvetésünkből! Hajlandóak vagyunk mindenre költeni, áldozni azért, hogy minőségibb vagy szebb életet éljünk de a legkevesebbet akár egy zárszerelésre költünk.

Nézzünk azért utána menyi egy zárcsere? Egy normál zárbetét 8.000 14.500 forint között mozog a zárpiacon. Ezzel már ki tudunk zárni felhasználókat a lakásunk területéről, de kevésbé tudunk ebben a szektorban védelmet adni az ingóságainknak! Nem is lenne reális. Gondoljunk bele, milyen értéket tud megóvni egy 9.900 forintos zárszerkezet? Ötmilliós ingóságot? Vagy Budapest területén vannak olyan ingatlanok melynek a nm ára közel kétmillió forintra rúg így akár egy százmilliós ingatlant? Látszik a kontraszt amely egyetlen felhasználót nem érint meg mindaddig míg egy betörés áldozatává nem vállnak. A megoldás a minőségi zárakban rejlik, és tűpontos zárszerelést igényel a feladat. Egy 35.000 forint körüli zárbetét ára az előzőhöz képest magasnak tűnik, ám ennyiért még egy ip kamerát, vagy egy rögzítőt sem kapunk. Sőt ennyibe kerül egy vacsora egy hétvégén, vagy egy nap nyaralás a Balatonon. Egyszóval a zárcsere ára sosem lehet elég alacsony az ingóságainkra és az értékeinkre nézve!

Sokan még mindig a zárjavítás lehetőségében keresik a megoldást. Vegyünk egy tíz éves műanyag ajtóban lévő zárat. Tíz év alatt cirka ötvenezer felhasználás történt rajta abban az estben ha bejárati ajtónak használtuk és nem dísznek van a házunkon. Sok terméknek már a gyártója sincs az alsó kategória tehát az olcsóbb zárbetétek táborát megvilágítva nemhogy alkatrész. De ha még is lenn akkor a kiszállás és a munkadíj emészthet fel többletköltséget akár egy hisec ajtó zárcserekor. Valamennyit spórolhatunk a témában de hol marad a a biztonság? A betörések ugyan úgy fejlődnek ahogyan a szerszámok amelyek lehetővé teszik azt ezzel szemben a zárgyártók is ugyan úgy fejlesztenek mint a műszaki cikkek esetében bármely gyártó. Egy biztonsági zár szerelés költségkímélőbb lehet egy megjavított régi zárnál. Nem beszélve a biztosító előírásoknak amelyek szintén követik a trendet. Azzal, hogyan nem követik ezeket az előírásokat és nem invesztálnak a zárcsere munkálataira nagyobb összeget kockáztatnak!