A napelemes rendszerek egyre népszerűbbek.

Szponzorált tartalom

napelemrendszer

napelemrendszer

A napelemrendszer egyre több épületen jelenik meg. Aki napelemes rendszer telepítésén gondolkodik, érdemes felkeresnie a napelempalyazatok.hu weboldalt. Nemcsak azért, mert itt lehet tájékozódni az elérhető pályázati lehetőségekről, hanem azért is, mert ingyenes helyszíni felmérést is kérhetünk.

A helyszíni felmérés során a napelempalyazatok.hu kivitelező partnerei megnézik az épületet, megvizsgálják, hogy milyen a tető állapota, a fűtési rendszer, a nyílászárók és az egész szigetelés. A tetővel kapcsolatban fontos kérdés, hogy milyen a tájolása, fekvése és a dőlésszöge. A napelemek esetében ugyanis fontos, hogy hogy éri őket a nap, ettől függ, hogy mennyi energiát tudnak termelni. Ha például egy nagy fa vagy egy szomszédos épület árnyékot vet a tetőre, akkor lehetséges, hogy más megoldás után kell nézni. Lehet, hogy egy garázs teteje vagy egy melléképület teteje több szempontból is ideális választás lesz.

A lehetőségek felmérése mellett fontos az igények felmérése is. Ez valamivel egyszerűbb, azonban ezt sem szabad elhanyagolni. Mivel a napelemes rendszerek telepítése általában egy-két napot vesz igénybe, ezért is érdemes előtte alaposan átgondolni a dolgokat. Mert sem egy alul-, sem egy túlméretezett rendszer nem igazán előnyös. Az alulméretezett azért nem, mert ilyenkor a napelemrendszer nem termeli meg a háztartásunk számára szükséges energiát, így a villanyszámla továbbra is érkezni fog. A túlméretezett rendszer esetében pedig a kezdeti költségek annyival magasabbak lesznek (feleslegesen), hogy a megtérülési idő megnő.

Ha már szóba került a megtérülési idő, a szakemberek azt mondják, hogy az általában 8-10 év. Kérdés persze az egész napelemrendszernek a finanszírozása is. Ebben is bátran hagyatkozhatunk a napelempalyazatok.hu-ra.

A 3+3 milliós felújítási támogatást is igénybe lehet venni például erre a célra is, ez 50 százalékos finanszírozást jelent azoknak, akik 25 év alatti gyermeket nevelnek. Ezen felül az átlagjövedelem alatt élő családok számára is van lehetőség, vélhetően 2022. szeptemberétől folytatódik a 2021 őszén megnyílt pályázati lehetőség. Legyen szó akár vissza nem térítendő finanszírozásról vagy kamatmentes hitelről, kedvező kamatozású kölcsönről, a napelemes rendszerek egy bizonyos idő után behozzák az árukat. Sokan nem is gondolnák, hogy például egy lakástakarék szerződés is igénybe vehető, a megtakarított összeg felhasználható ilyen célra.

Azt azonban sose felejtsük el, hogy törekedjünk a kiváló minőségre és arra, hogy a rendszer jól legyen megtervezve, mert csak a jól megtervezett rendszer éri meg anyagilag. Ahhoz pedig, hogy a napelemrendszer jól meg legyen tervezve, keressünk fel olyan szakembereket, akik profik és megbízhatók. Mint a napelempalyazatok.hu kivitelező partnerei. Mindig tartsuk azt szem előtt, hogy a jó minőségű napelemes rendszer két fő összetevője a minőségi alkatrészek és a minőségi kivitelezés. Ezért is törekedni kell arra, hogy jó minőségű legyen az egész rendszer. Mint ahogy az élet minden más területén, a napelemek között is vannak olcsóbbak és drágábbak. Az olcsó napelemek esetében nem várható el az a teljesítmény, mint a minőségi napelemes rendszerektől, így pedig nem is igazán sok értelme van ezek telepítésének. Egy olcsó napelem vagy inverter esetében a meghibásodás lehetősége is nagyobb, és nem áll rendelkezésre olyan szervizháttér, mint a nagy gyártók esetében. Az anyagi szempontok mérlegelése az élet minden területén fontos, de az is, hogy hosszú távon gondolkodjunk.

Igaz ugyanez a kivitelezésre is. Hiába vásároltuk meg a legmodernebb és megbízhatóbb alkatrészeket, ha a kivitelezők rosszul szerelik azt fel. Alaposan mérlegeljünk tehát és ha így teszünk, akkor a napelemrendszer telepítését a napelempalyazatok.hu-ra bízzuk.