Az energetikai tanúsítvány ára korántsem olyan magas, mint amilyennek sokan gondolják.

Szponzorált tartalom

energetikai tanúsítvány ára

energetikai tanúsítvány ára

Ha azt mondom, hogy az energetikai tanúsítvány ára nem is olyan vészes, az emberek egyik fele azért ráncolja a homlokát, mert nem ért egyet, a másik fele pedig azért, mert nem is tudja, hogy miről van szó.

Az energetikai tanúsítvány egy olyan bizonyítvány tulajdonképpen, ami arról tanúskodik, hogy milyen állapotban van egy épület energetikai szempontból. Ez utóbbi kifejezés azt takarja, hogy mennyire működik hatékonyan a fűtés, mennyire korszerűek az energiafogyasztó berendezések, vagy, hogy mennyire megfelelő a ház szigetelése és vele együtt a nyílászárók.

Ha megrendeljük az energetikai tanúsítást például az e-tanusitas.eu csapatától, akik akár az ország egész területén képesek elvégezni ezt a feladatot, akkor a házhoz érkező szakértő elvégzi a felmérést. Ennek során a korábban felsorolt pontokat vizsgálja meg, hogy mennyire jók, hatékonyak a berendezések és mennyire működnek gazdaságosan. Miután ez megtörtént, megérkezik az irodába a felmérés eredménye, annak számadatait, amit az irodai kollégák kiértékelnek. Így pedig rendkívül gyorsan el tud készülni egy energiatanúsítvány.

Ennek ellenére az energetikai tanúsítvány ára egyáltalán nincs elszállva. Mert ugye itthon sokszor az a módi, hogyha valami úgy működik, ahogy kéne neki, tehát ebben az esetben meglehetősen gyorsan, akkor feláras. Az e-tanusitas.eu csapatánál viszont ez a természetes, szó sincs arról, hogy ezért bármit kéne pluszban fizetni. Egyszerűen csak azon az elven dolgoznak, hogyha már lehet valami ilyen tempóban is elérhető, akkor miért kéne rajta még napokig ülni és várakoztatni a vevőt.

Ha egészen pontosan nézzük egyébként, akkor az energetikai tanúsítvány árak nagyjából 15 000 és bő 30 000 forint között mozognak. Persze elég tág intervallum és elég nagy benne a játék, de a nagyságrendet jól tükrözi. Egyáltalán nem sok-soktízezres munkáról van szó, ami hosszasan elhúzódik. Hanem egy gyors és kedvező áron megrendelhető szolgáltatásról. A pontosan árakat meg lehet nézni az e-tanusitas.eu weboldalán négyzetméterre, ingatlan típusra és lokációra vonatkoztatva. Érthető módon, minél nagyobb lesz az alapterület, annál többe kerül a tanúsítás. Egy lakás felmérése mindig olcsóbb lesz, mint egy azonos alapterületű családi házé. És bizony egy minimális felárral kell számolni akkor, hogyha nem budapesti a cím, hanem vidéki, de ez sem számottevő összeg, csupán pár ezer forint különbségről van szó.

Ha tehát eddig azon agyaltatok volna, hogy a vajon az energetikai tanúsítvány ára mennyire drága és csak ezért vártatok a megrendeléssel, akkor most ez a várakozás véget ér. Látogassatok el az e-tanusitas.eu oldalra, ahol minden információt megtalálhattok a pontos áraktól kezdve, az elérhetőségeken át a tanúsítás részletes leírásáig.